— Uncategorized —

FY FAN FÖR ESPRESSO-HOUSE!!!! – Uppdatering.

Uppdatering:

Nu har jag fått prata med deras distriktchef, Sofie Olsson som skriver så här:
Det jag skulle behöva från dig är märke/modell på skorna och när dem blivit inköpta och eventuellt ett kvitto eller kontoutdrag då jag behöver skicka detta ärende vidare till vår ekonomiavdelning.

När jag meddelat vad skorna kostar ect och de då märker att de här inte var några billiga skor så får jag det här svaret:
Har fått besked om att vi inte kommer att kunna ersätta skorna men vi vill gärna behålla dig som gäst på enhet i fråga så om du skickar din adress vill vi sända dig ett påladdat coffe card.

Alltså på riktigt? Jag har nog aldrig varit med om något så fräckt!!!!!
Ett coffe card?

Jag har helt plötsligt börjat tänka i andra banor. Tänk om någon där insett vilka dyrgripar jag glömt kvar och helt sonika tagit dem. De sitter kanske på någons flickväns fötter nu eller någon annan som jobbar där eller kompis till dem.

…………………………………………………………………………………

Alltså, jag är så himla ledsen just nu.
Samma dag som jag gick in i anafylaktisk chock och hamnade på SÖS var jag och fikade på Espresseo-house i Fältöversten och då glömde jag kvar en påse med mina absoluta favoritskor som inte finns att köpa längre – de var “one of a kind”.
Eftersom jag låg på sjukhus och det tog några dagar att återhämta mig innan jag ringade jag till Espresso-house och förklarade läget.
Killen jag pratade med var jättetrevlig och skojade om att mina skor var jättesnygga och när jag förklarade läget – om att jag inte kunde komma och hämta dem på en gång så sa han att det var lugnt. De skulle behålla skorna så länge jag behövde på mig för att kunna komma och hämta dem.

För några dagar sen åkte jag ut till Fältöversten för att hämta dem – nu när jag kan vara uppe lite längre sträckor och då kan expediten inte hitta skorna, varken bakom disk eller i personalrummet.

Idag får jag ett mail av platschefen på Espresso-house Fältöversten, Sofia Bååth, att hon helt sonika HAR SLÄNGT MINA SKOR, trots löftet att de skulle spara dem tills jag kom in.
Tydligen har de en policy där de slänger allt kvarglömt om det legat där i en månad. Jag tror mina skor varit där i en månad och två dagar.

Så kära läsare!
Om ni är rädda om er egendom och vill försäkra er om att den tas väl om hand om nu skulle glömma kvar den när ni fikar – välj ett annat fik typ Wayne’s.

Så ett STORT tack till Sofia Bååth på Espresso-house Fältöversten för din fantastiska kundservice och för att du slängt ett par skor som aldrig går att få igen. Om jag visste att det var så du hanterar dina kunders ägodelar med er sk. policy som din anställde tydligen inte hade en aning om så hade jag skickat min sambo för längesen för att hämta dem.

22 thoughts on “FY FAN FÖR ESPRESSO-HOUSE!!!! – Uppdatering.

 1. Det där skulle jag kräva ersättning för. Du har kontaktat dem och förklarat att skorna är dina och de har bekräftat att de ska behålla dem. Således är det inte någon tvekan om att du struntar i skorna och inte vill ha dem….

 2. En sådan nonchalans! Du hade ju förklarat läget och de hade lovat förvara skorna.Det kallas väl egenmäktigt förfarande. Du skall absolut begära ersättning även om dessa skor inte kan ersättas.
  Margareta

 3. Att hänga ut individer på stora kedjor utan möjlighet att försvara sig är bara pinsamt, speciellt utan att förklara all bakgrund. Att lämna något en månad på ett kafé är ju för det första inte det smartaste, att sedan hänga ut den som inte vaktar kvarglömda saker med sitt liv när det finns annat betydligt viktigare att göra, ja det tyder bara på dålig utbildning och bristande uppfostran

  1. Som jag skrev så hamnade jag på akuten på SÖS samma dag som jag glömde kvar skorna och har varit sjukskriven sen dess och har således inte haft möjlighet att hämta dem. Det var därför jag ringde dit på en gång för att försäkra mig om att de kunde vara kvar där och när jag förklarade min situation för dem så fick jag svaret att det absolut inte var några problem. Skorna skulle bli kvar där till jag kunde hämta dem. Du tror inte att jag hade skickat någon att hämta dem om jag vetat om deras “släng-policy”?

 4. Camilla jag har följt den här bloggen ett tag och du har alltid uppträtt relativt sansat och moget. Men med det här inlägget visar du ju bara att du har temprament som en treåring och konsekvenstänk som en stackars guppy. Skrattretande och lite tråkigt för du har alltid verkat som en ganska mesig och trevlig tjej. Hade du verkligen velat ha tillbaka skorna hade de kommit tillbaka, du tror väl inte annat?

  1. Sansad, mogen, mesig och trevlig? Det var mycket på en gång..
   Men om det här får mig att uppfattas som mindre mesig så välkomnas det.. =)
   Och om jag hade verkligen velat ha tillbaka skorna hade de kommit tillbaka? Hur då? Krypandes helt på egen hand då eller?

 5. Nej vännen, är det sant???
  Det var ju jag som tog med dem dit åt dig när vi fikade 🙁

  Det var ju så trångt där och man fick i princip sitta i knät på okända..
  Inte lätt att se om man glömmer något!

  Fy, dålig stil!!
  Jag hade åxå kunnat hämtat dem, är ju hos barnmorskan där en gång i veckan!

  Kramar

 6. Att Espresso House ändå har policyn att förvara kvarglömda grejer i en månad är väl ändå en schysst deal? Sedan om din sambo hade kunnat hämta dem tidigare så hade det väl ändå bara varit simpelt att gå dit och hämta de? Du tog väl ändå en fika på ett café och inte på en secondhand butik? Jag tycker det är för jäkligt att du hänger ut henne på din blogg såhär, det är ren kränkning och hon förtjänar inte att ta detta, bara för att du av ren lathet låtit dina “kvarglömda skor” legat och ta upp plats på deras arbetsplats. Om de verkligen betydde så mycket för dig, så hade du sett till att hämta dem snarast, inte efter en månad ..

  Kan upplysa dig av ren erfarenhet, att Wayne’s och Coffehouse By George hade slängt de samma dag .. Sörj inte dina skor, du hittar säkert ett par nya favoriter snart!

  1. Vad är det du inte fattar? Jag hamnade på SÖS samma kväll och har varit sjukskriven sen dess. Hade jag inte blivit LOVAD i telefon att de skulle behålla skorna så länge jag behövde utan att de skulle kastas efter en månad så hade jag givetvis bett någon hämta dem.
   Så nej, kära Jimmy. Inte av ren lathet. Sjukskrivning. Men du kanske bara läste varannan rad?

  2. Du måste skämta om att de andra fiken SLÄNGER samma dag?! Nästan så jag ska gå och prova med det samma!
   Jag har jobbat i klädbutik (stor kedja) och fick vi in upphittade grejer märkte vi dem med datum och la under kassadisken utifall någon kom in och saknade dem.
   Trodde det var så alla gjorde.
   Sen fick de ligga där tills de samlat alldeles för mycket damm 😉

   Jobbar du på fik eller Jimmy?

 7. Hon som slängde skorna ska genast ersätta dem. Till det pris som du är nöjd med, minst inköpspriset. Stå på dig, för helskotta!

 8. Tycker att du överreagerar. En månads tid är en väldigt lång tid och du hade kunnat be en vän eller släkting hämta dina skor. Från egen erfarenhet kan inte personal ta ansvar för kvarglömda saker, killen ville bara vara snäll som “lovade” dig att behålla dem. Att ha kvar någon annans skor på ett café är både ohygieniskt och tar plats. Du ska vara tacksam att du fick ett coffee card.

  1. Återigen.. Givetvis hade jag bett en vän eller släkting hämta dem, OM HAN INTE LOVAT MIG ATT DE SKULLE FINNAS KVAR. DÅ tyckte jag inte att det behövdes. Men men… det här inlägget är HYFSAT gammalt…men tack för din input. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *