Artister, Musik, Skivrecensioner

Skrivrecension – Rihanna – ANTI

tidal

Jag har alltid räknat mig som ett die hard-Rihannafan och en av de bästa spelningar jag varit på var när hon uppträdde i Globen 2011.
Det var grymt från början till slut och radar upp hit på hit som kan välta vilket dansgolv som helst och igår släppte hon sitt 8:e album – ANTI – på streamingtjänsten TIDAL.

Första singeln Work startar en snoozefest som ska löpa som en röd tråd genom hela skivan fram till låt nummer 10 med undantag för en enda låt – Kiss it better.
Resten av spåren 1 till och med 10 är en grötig massa av släpig, oengagerad, närmast sömnig röst, obskyra beat som mest påminner om en högstadieklass som jobbar i Logic samtidigt som de rökt på.
I bilen hem igår lyssnade jag på Rihanna’s diamonds och de här låtarna är ljusår ifrån den storheten.
Ja, Rihanna kanske styrs mindre av skivbolagens bossar, och ja, hon kanske får göra mer som hon vill på sitt åttonde album men…
Bara för att man KAN göra en sak så betyder det ju inte att man borde göra det. Du kan köra bil med fötterna också men det gör ju inte det hela till en bra idé…

Anyhows..
När spår nummer 10 tar vid är det som att jag satt på en annan skiva. Helt plötsligt är melodierna tillbaka och Rihannas stora röst tillåts ta plats.
På låten Higher tar den eventuellt lite FÖR stor plats då hon mest låter som ett plågat villebråd.

Min solklara favorit är spår nummer 11 – Love on the brain. Jag hade ingen aning om att Rihanna kunde sjunga på det viset, alltså WOW!!
Det här borde vara den solklara uppföljaren som singel till Work. Den har stor potential och sätter sig som ett tuggummi under skon på första lyssningen.

Jag saknar “Only girl in the world-Rihanna”.. Om det är det här albumet hon framförallt kommer bjuda på när ANTI-turnén kommer till Sverige vill jag inte ens gå.
Blä. (Ja, jag är mogen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *